Service Desk

Ninetech Servicedesk

Här kan du som kund hos oss registrera och kontrollera status på dina ärenden. Vår Servicedesk hanterar incidenter under vardagar kontorstid 08:00 - 17:00. För övriga tider hänvisas till kontaktuppgifter i separat avtal.

Om du saknar inloggningsuppgifter och är kund till oss, kontakta oss på nedan telefon eller e-post.

Tel: +4610 470 6595 - E-post: support@ninetech.se

Driftstatus

Är du driftkund hos oss och vill ha driftstatus skickad till dig via SMS eller e-post? Kontakta oss!

Du kan även se aktuell status på status.ninetech.se

Teamviewer

Teamviewer är ett verktyg som Servicedesk använder för att vid support kunna fjärrstyra din dator.

Ladda ner